Симеон Дянков бърка с Ути 100 кг странджански кебап
Вицепремиерът Симеон Дянков беше сред късметлиите, които получиха по една от общо 1015-те порции странджански кебап от най-големия тиган у нас.
В понеделник, на първия ден от фестивала "Огън и море" в с. Българи, Ути готви за първи път в огромния съд.
Освен местните баби в готвенето се включи неочакван помощник. "Както си готвех, някой зад мен попита: Аз мога ли да помогна с нещо", разказа Бъчваров.
Така финансовият министър също се включил в бъркането на 100 кг свинско, 30 кг лук и 30 л мерло, а после опита огромния кебап и изгледа традиционния нестинарски ритуал.
Първата порция обаче не беше за него, а за 9-годишния Ачо, който донесъл първата студена бира на Ути. "Попита ме: Бира ще има ли? А аз му казах: От мен мезето, от вас питието. И след малко го гледам - пристига с една бутилка", смее се Бъчваров.
Първата порция обаче не беше за него, а за 9-годишния Ачо, който донесъл първата студена бира на Ути. "Попита ме: Бира ще има ли? А аз му казах: От мен мезето, от вас питието. И след малко го гледам - пристига с една бутилка", смее се Бъчваров.
Преди да започне голямото готвене, Ути и няколко местни лесничеи набрали 2 кг прясна мащерка за гозбата от дере в близост до с. Българи.
А наесен ще са му нужни близо 200 кг миди, за да постави поредния вкусен рекорд. "Пак в Царево на есенния рибен фестивал ще сготвим най-големия ориз с миди и ще организираме състезание по правене на рибена чорба", издаде Бъчваров.
0 коментара:
Публикуване на коментар